Vad hände under 2015?

new-year-2015-small

Under 2015, ACMP Sweden’s första hela verksamhetsår, har vi genomfört en hel del aktiviteter:

Den 3 februari träffades 25 personer på Frontwalkers kontor i Stockholm för att dela erfarenheter och diskutera ämnet ”Hur förbereder man ett förändringsarbete?”. Mötet resulterade i en checklista, som publicerades på vår sajt.

Den 17 mars hade vi årsmöte, medlemsmingel och kompetenskväll hos Frontit i Stockholm med 25 personer. Förutom själva årsmötet fick vi lyssna på Berit Joa och Lisa Ålund från Moment som berättade om ”Business Case i förändringsarbete – från idé till effekthemtagning” och på Robert Nordh från Acando som berättade om ”Verktyg för delaktighet – praktiska erfarenheter av olika metoder för att skapa delaktighet”. Både årsmötesdokumentation och presentationerna publicerades på vår sajt.

12-15 april gick ACMP’s internationella konferens av stapeln i Las Vegas, där Maria Widström och Robert Nordh deltog från ACMP Sweden.

Den 21 maj träffades knappt 30 personer i Acandos lokaler i Stockholm under rubriken ”Kreativa metoder i förändringsledning”. Kvällen inleddes med att Robert Nordh rapporterade från den internationella ACMP-konferensen, varpå han berättade om ”Storytelling som verktyg i förändringsarbete”. Därefter visade Hans-Erik Karlsson hur meditation och mindfulness gör oss bättre på att lyssna och skapa; varefter
Christer Olin berättade om hur man kan använda musik för att frigöra kreativitet. Presentationerna publicerades på vår sajt.

Den 16-18 september ägde ACMP’s Europakonferens (som arrangeras vartannat år) rum i Bryssel. Tyvärr var det för kort varsel för att ACMP Sweden skulle kunna vara representerade denna gång.

Den 24 september var det dags för höstens första medlemsevent. Drygt 25 personer träffades i Frontits lokaler i Stockholm för att lyssna på Eva Martins från Associ8 och Lars-Åke Ohlén från Fuzzy Logic berätta under rubriken ”CM + Agile = SANT”. Dessförinnan fick vi en presentation av ACMP’s kommande certifieringsprogram Certified Change Management Practitioner. Presentationerna finns tillgängliga på vår sajt.

13-15 oktober ägde årets upplaga av Sundsvall 42 rum, där ACMP Sweden fått förtroendet att ansvara för spåret ”Förändringsledning” och där fyra av seminarierna hölls av ACMP-medlemmar! Dessutom arrangerade vi ett mingel innan konferensen inleddes, där ett femtontal förändringsledare från regionen samlades. Kanske en början till en lokal avdelning?

I oktober genomförde dessutom vår moderorganisation en internationell medlemsenkät inför certifieringsprogrammet CCMP.

Den 19 november träffades knappt 20 personer i Claremonts lokaler i Stockholm för att diskutera och dela erfarenheter under rubriken ”Organisational Agility – vad karaktäriserar snabbfotade/förändringskloka organisationer?”. Som inledning på mötet berättade Anna Olsson om status på certifieringsprogrammet, och David Melin-Högrell rapporterade från Sundsvall 42.

Under december har vi också genomfört en medlemsenkät, som glädjande nog fick en svarsfrekvens på så mycket som 50% av de svenska medlemmarna. En sammanfattning av enkätresultatet finns på vår sajt. Enkäten gav mycket värdefull input inför vårt arbete 2016, både om var vi ska lägga fokus och hur vi ska arbeta. En sammanfattning av resultatet återfinns i ett tidigare inlägg här på sajten

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s