Reservera 12 september för nästa ACMP-möte! Tema: ”Nya Karolinska”!

Att införa något helt nytt i en komplex organisation – hur kan ambitioner och prestige påverka implementering?

Karolinska Universitetssjukhuset är mitt inne i en av svensk sjukvårds mest intressanta förändringsresor, där man med start 2016 helt har gjort om organisationen och infört en ny verksamhetsmodell med fokus på att sätta patienten och inte läkarspecialiteterna i centrum. Tyvärr har skandaler om konsultnotor och det nya sjukhusbygget med många inledande problem varit det enda som syns i media. Fanns det en övertro på hur mycket förändring en organisation kan klara samtidigt?

I detta föredrag kommer Petra Dannapfel, Susanne Akterin och Anna Fries att berätta om sina erfarenheter ur ett förändringsledningsperspektiv och också dela med sig av sina tankar utifrån vad de som verksamhetsutvecklare på Karolinska fått för erfarenheter.

De kommer att kort beröra vilka parallella förändringar som genomförts samtidigt för att ge perspektiv på de utmaningar som fanns och fortfarande finns och hur ledningen valde att implementera och leda förändringen.

Lokal är fortfarande inte fastställd, men för att ingen ska missa mötet så ber vi er att reservera kvällen från kl 18 (mingel från kl 17:30). Mötet kommer också att sändas via Zoom.

Mer information och anmälningssida kommer inom kort!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s