MEDLEMSMÖTE 20:E oktober – CASE STUDY SKATTEVERKET ”Vi vet vart vi ska, vi ska bara åt olika håll först!”

Den digitala utvecklingen skapar enorma möjligheter och alla i organisationer vet att en digital utveckling i framkant är helt nödvändig för att göra kunderna nöjda. Alla är överens om att vi behöver förändras, att förändringarna är stora och att de berör oss alla. Ofta är vi till och med överens om vilka förändringar vi behöver göra. Ändå! är det nästan vanligare att vi inte gör det alla är överens om, utan att vi gör precis tvärtom eller att vi inte gör något alls. Varför blir det så och varför är det så svårt att få fart på förändringen trots att alla säger att de vill samma sak?

Johan Schauman Product Manager, Digital samutveckling – Skatteverket, Kundmötesavdelningen kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring vad som är viktigt för att kunna förändra en stor organisation, var fallgroparna finns och några enkla tips för hur du kan rusta dig bättre för att leda förändringen. Han bjuder också på flera exempel ur vardagen som visar hur spännande men också hur blind en organisation kan vara.

Johan har jobbat i över 20 år på Skatteverket i många olika roller. De senaste åtta åren har han ägnat framförallt åt digital verksamhetsutveckling och under 2017 var han en av fem förändringsledare för Skatteverkets digitala transformation. Han har jobbat både med strategisk styrning och i små utvecklingsteam på kundmötesavdelningen, men också med taktisk operativ styrning och extern kommunikation för inkomstdeklarationen. Han har därmed olika perspektiv på verksamheten och kan därför ofta se varför förändring och utveckling blir framgångsrik eller varför den kör fast.

Anmäl dig HÄR! https://acmpsweden.org/medlemsmote-201020/

2 kommentarer

 1. Skulle hemskt gärna lyssna till Skatteverket case 20 okt men kan inte vara med. Finns det möjlighet att ta del av mtrl efteråt?

  Mvh
  Eva Hansson

  Gilla

  1. Eva, tack för fråga och intresse för webbinariet! Har inte något svar än på din fråga än, men har tagit den vidare till webbinarieansvarig

   Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s