ACMP-möte 18 november: Sluta gå på kurs – Så integrerar du lärandet i det dagliga arbetet (Förändring och lärande del 2 av 2)

Alla medlemmar och en gäst vardera önskas hjärtligt välkomna till höstens fjärde möte i ACMP Sweden! (OBS dock att man bara får vara gäst en gång, men är hjärtligt välkommen som medlem om man vill delta flera gånger)

TEMA: Sluta gå på kurs – Så integrerar du lärandet i det dagliga arbetet.

INNEHÅLL:

Lärande är en viktigt del för att kunna lyckas med en förändring, samtidigt visar studier på att 75% av all ny kunskap glöms bort om du inte använder den inom sex dagar efter kurstillfället. Kurser där man lär sig nya kunskaper och färdigheter har inte spelat ut sin roll, men ju mer man kan integrera lärandet i den stunden man faktiskt behöver det ju effektivare blir det.

Detta tog amerikanerna Bob Mosher och Conrad Gottfredson fasta på för ett antal år sedan och arbetade fram metodiken The 5 Moments of Need® som inriktar sig på själva arbetsprestationen och lärande i jobbet. Metodiken bygger på en systematik och snabba grepp för att designa, bygga, implementera, optimera och utvärdera lärande i arbetet. Med metoden kan man reducerar tiden för traditionellt lärande och optimera inlärningen.

Vi kommer att under kvällen gå igenom grunderna i metodiken The 5 Moments of Need®, titta på en fallstudie samt ha en reflekterande grupp diskussion om hur detta kan appliceras i era egna verksamheter.

Anders Bergelin är en av medgrundarna av Symbal år 2003. Han har under de senaste 18 åren arbetat med kommunikation och lärande i större organisationer såsom IKEA, Tetra Pak, Alfa Laval, Posten Norge för att nämna några. Anders är även CCMP (Certified Change Management Professional) hos ACMP.

(Detta är det andra av två seminarier på temat ”Kommunikation och lärande i förändring”. Del ett hölls i augusti och inspelningen finns tillgänglig på medlemssidorna.)

VÄLKOMMEN!

TID OCH PLATS

TID: Torsdagen den 18 november kl 17:00 – 18:15

PLATS: Webmöte via Zoom. (Möteslänk har skickats ut som kalenderbokning – har du inte fått den så meddela acmpsweden@gmail.com)


ANMÄLAN

En kalenderbokning med möteslänk kommer att skickas ut någon dag i förväg till de som anmält sig.

ANMÄL DIG SENAST 15 NOVEMBER!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s