Om ACMP Sweden

ACMP Sweden är den svenska avdelningen av den internationella organisationen
Association of Change Management Professionals.

ACMP i världen

The Association of Change Management Professionals är en oberoende ideell organisation som grundades 2009. Visionen är

Lead the way Change works

genom att arbeta för innovation och utveckling av förmåga till att driva förändringar som leder till verksamhetsnytta. ACMP strävar efter att utgöra en oberoende och pålitlig källa till professionell kunskap och förmåga, och att skapa en levande gemenskap för professionen.

Sedan starten har vi vuxit till nästan 4 500 medlemmar i mer än 25 lokalavdelningar världen över. ACMP erbjuder bland annat

ACMP Sweden

ACMP Sweden etablerades 2014 och har nu ett 60-tal medlemmar verksamma inom privat näringsliv, offentlig sektor och konsult- och utbildningsverksamhet över hela Sverige.

Våra övergripande mål är att:

Vara den självklara, lättillgängliga och oberoende kunskapskällan och mötesplatsen för individer och organisationer som driver förändringsarbete

Bidra till våra medlemmars utveckling av sin kunskap och förmåga inom förändringsledning

Bidra till utvecklingen av disciplinen förändringsledning

På denna sida hittar du information om

  • Hur du blir medlem i ACMP globalt och i ACMP Sweden
  • ACMP Swedens styrelse
  • Stadgar, senaste årsberättelsen och senaste årsmötesprotokollet
  • Certifieringsprogrammet CCMP® (Certified Change Management Professional)
  • Vår LinkedIn-grupp
  • Kontaktformulär

ACMP Swedens styrelse 2021

Ordförande : David Melin-Högrell

David Melin-Högrell
david.melin-hogrell@tietoevry.com

David har många års erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete, och arbetar ofta i triangeln mellan företagsledning, operativ linjeverksamhet och IT-verksamhet, med målet att få dessa tre att samverka för att få förändringen att skapa långsiktiga nyttoeffekter.

David är certifierad förändringsledare enligt Prosci® och är en av grundarna till ACMP Sweden.

Kassör: Carina Persson

Carina Persson
Carina.persson@
changeon.se

Att identifiera och genomföra förbättringar i företag och organisationer är Carinas vardag. Stark drivkraft och stort engagemang går hand i hand med det strukturerade arbetet i att leda människor genom förändringsprocessen. Allt tillsammans för att skapa resultat genom långsiktigt bestående förändringar.

Carina är certifierad förändringsledare enligt Prosci® och coach enligt ICF.

Sekreterare: Joakim Liljekvist

joakim.liljekvist@gmail.com

Joakim arbetar på Arbetsförmedlingens kompetenscenter för förändring. Rollen innebär att etablera modeller och stödjande verktyg, inspirera och stödja operativt, och att utveckla kompetens, förmåga och lärande kring förändring – för att höja hela organisationens förmåga att lyckas med förändring i ett brett perspektiv.

Joakim har bred erfarenhet från verksamhetsutveckling, förändringsledning och affärsutveckling i olika roller och i olika sektorer. Joakim är certifierad i förändringsledning från Prosci® och Astrakan.

Ledamot: Lise-Lotte Appelgren

lise-lotte.appelgren@teknikhuset.se

Strukturerad förändringsledning med inslag av mätningar är något som Lise-Lotte brinner för. Med lång erfarenhet av kompetensstyrning och verksamhetsutveckling stöttar och styr hon olika transformationer hos företag och organisationer. Lise-Lotte har varit med i styrelsen förut och med utgångspunkt från norra delen av Sverige och Umeå arbetar hon nationellt och internationellt.

Lise-Lotte är certifierad förändringsledare enligt Prosci®.

Ledamot: Terhi Benjaminsson

Terhi Benjaminsson
tb@herbertnathan.com

Terhi är konsult med över 10 års erfarenhet av att leda implementeringsprojekt, förändringsarbete och linjeorganisation hos flera leverantörer av HR- och affärssystem. Pedagog i grunden och har stor erfarenhet av att digitalisera och förändra verksamhetens processer.

De senaste åren har Terhi arbetat konsultativt inom HR området för att stötta kunder i deras förändringsarbete vid införandet av nya HR system i rollen som projektledare och förändringskonsult.

Ledamot: Britt Bergfors

bergforsbritt@gmail.com

Britt har många års erfarenhet av förändringsledning och har drivit många globala implementationer och digitala transformationer som inneburit förändingar på processer, arbetssätt, affärsmodeller, IT stöd samt företagskultur. Bakgrund som både projektledare och beställare av digital lösningar med bred kunskap inom affärs- och verksamhetsutveckling.

Britt är certifierad förändringsledare enligt Prosci® och även certifierad Change Management Professional CCMP™ enligt ACMP.

Ledamot: Anna Fries

Anna.fries2019@gmail.com

Annas passion är förändringsledning och verksamhetsutveckling. Utbildad Sjuksköterska men lämnade den branschen för många år sedan när hon tog en master i kvalité och ledarskap och samtidigt övergick till en anställning inom Försvarets materielverk (FMV). Anna gjorde ett uthopp under en kort tid för att arbeta som verksamhetsutvecklare på Karolinska sjukhuset med fokus på implementering av den nya verksamhetsmodellen.

Nu är Anna tillbaka inom försvarsområdet, denna gång som konsult, med fokus på att stödja och implementera en ny verksamhet inom Försvarsmakten.

Anna är certifierad förändringsledare enligt Prosci®

Ledamot: Karin Holmberg

karin.holmberg@tillelva.com

Efter en lång karriär inom informations- och kommunikationsområdet har jag specialiserat mig på förändringsledning och strategisk kommunikation.

Min största passion är för uppdrag där jag blir ombedd att hantera och coacha planerade och pågående förändringar, men jag tycker också om att blanda detta med operativa roller som att utforma meddelanden eller underlätta workshops.

Valberedning: Maria Widström

Maria Widström
maria.widstrom@
improviate.se

Maria är en av initiativtagarna till ACMP Sweden och verkar professionellt som konsult och utbildare inom change management området. I en verksamhetsutveckling ser hon som avgörande att skapa förändringsredo individer och ett starkt ledarskap för att de effekter som planerats hämtas hem enligt plan.

Maria var ordförande i ACMP Sweden från starten t o m 2016.

Valberedningssuppleant: Ulrica Häll

ulricahall@hotmail.com

Ulrica har en lång bakgrund inom verksamhetsutveckling och är specialiserad på förändringsledning och nyttorealisering. Hon har en lång erfarenhet av offentlig verksamhet och statlig styrning, de senaste åren har hon arbetat med digitaliseringsfrågor för offentlig sektor.

Ulrica är certifierad förändringsledare enligt Prosci®

Revisor: Anders Fresk

anders.fresk@frontit.se

Anders arbetar som Agile Change Manager på Frontit, och har varit medlem i ACMP Sweden från starten 2014.

Revisorssuppleant: Åsa Suomalainen

asa.suomalainen@gmail.com

Åsa har lång erfarenhet från verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Bakgrund från ledande roller inom försäljning, IT och ekonomi. Även flera år på konstskola med inriktning mot måleri.
Med den breda bakgrunden följer god förståelse för olika perspektiv och förmåga att samverka och se möjligheter.

Åsa är certifierad förändringsledare enligt Prosci® och har gått Nya Ledarskapet.

Åsa var tidigare kassör i ACMP Sweden.

Kontakt med styrelsen: Använd kontaktformuläret nedan

Stadgar, Årsberättelse etc 2020, Årsmötesprotokoll 2021

LinkedIn-grupp

ACMP Sweden har en egen LinkedIn-grupp. Klicka på länken för att ansluta dig (det kan ta någon dag att få svar, eftersom vi inte har kontinuerlig bevakning av förfrågningar).

Certifiering

Vill du veta mer om certifieringsprogrammet CCMP (Certified Change Management Practitioner) så finns en speciell sajt, http://myccmp.org/

Kontakta oss gärna om du vill veta mer:

6 kommentarer

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s