Instruktion för webbmöte med Zoom

zoom-logo

Vi har valt att använda tjänsten ”Zoom” för våra webbmöten. Den ger god funktion till rimligt pris, och flera organisationer liknande vår (t ex ICF) använder den med gott resultat.

Ansluta till webbmöte

Du kan ansluta till mötet både från PC och Mac men även från mobiltelefon eller läsplatta med iOS eller Android. För mobiltelefon och läsplatta finns Zoom-appar att ladda ner från Apple’s App Store/iTunes respektive Google Play.

OBS att det kan vara en god idé att ansluta till mötet 10 minuter i förväg, så att du har lite marginal om tekniken krånglar.

Vi rekommenderar att du på Windows-PC använder Chrome som webbläsare för att ansluta till mötet. När du ansluter till mötet kan en plugin komma att laddas ner – svara i så fall ”JA” om du får frågan om du vill bekräfta installationen.

Vi kommer att använda ljud och skärmdelning från mötet, däremot oftast inte video. Du kommer också att kunna ställa frågor etc via chattfunktionen i Zoom (meny finns längst ner i fönstret – och visas när du för muspekaren dit).

Däremot kommer du i de flesta fall då det är webcast av ett föredrag inte själv kunna tala till mötet, eftersom vi inte har högtalare för detta i lokalen. Om mötet däremot är ett arbetsmöte så kan alla deltagare använda både ljud, video och skärmdelning.

OBS att mötet kan komma att spelas in! Vi försöker bygga upp ett ”bibliotek” av webinarier så att man kan ta del av innehållet i efterhand.

Boka webbmöte

Den relativt billiga variant av tjänsten vi använder ger bara möjlighet för en person att vara arrangör. Kontakta oss om du vill att vi bokar ett ACMP-möte med Zoom-tjänsten åt dig.

Teknisk hjälp

På Zoom’s webbplats finns en instruktion ”How Do I Join A Meeting?” inklusive en kort video.

Där finns också en sida med teknisk hjälp, t ex om ljudet inte fungerar.