Medlemsmöte 12 september: Förändringsresan på nya Karolinska

Alla medlemmar (+ en gäst vardera, om man vill!) önskas hjärtligt välkomna till ACMP Chapter Swedens nästa möte!

Den 12 september är det dags för nästa möte, där vi har förmånen av inte mindre än TRE gästföreläsare!

Att införa något helt nytt i en komplex organisation – hur kan ambitioner och prestige påverka implementering?

Petra Dannapfel är verksamhetsutvecklare på Karolinska Universitetssjukhuset, avdelningen för Strategisk sjukvårdsutveckling och vårdproduktion och på Tema Neuro. Hon har innan dess varit enhetschef på Kvalitet och patientsäkerhet på Karolinska.
Petra är doktor i implementeringsvetenskap

Susanne Akterin är verksamhetsutvecklare på Karolinska Universitetssjukhuset, avdelningen för Strategisk sjukvårdsutveckling och vårdproduktion och har arbetat på Karolinska sedan 2012. Dessförinnan arbetare hon som projektledare inom den akademiska världen, på Karolinska Institutet.
Susanne är medicine doktor i neurovetenskap.

Anna Fries var under ett år (2017-2018) anställd som verksamhetsutvecklare på Karolinskas största tema Barn och Kvinna med 3 500 anställda, ca 23 patientområden och över 100 flöden. Idag jobbar Anna som konsult inom verksamhetsutveckling på Syntell AB
Anna har en Master i kvalitetsteknik och ledarskap

Karolinska Universitetssjukhuset är mitt inne i en av svensk sjukvårds mest intressanta förändringsresor, där man med start 2016 helt har gjort om organisationen och infört en ny verksamhetsmodell med fokus på att sätta patienten och inte läkarspecialiteterna i centrum. Tyvärr har skandaler om konsultnotor och det nya sjukhusbygget med många inledande problem varit det enda som syns i media. Fanns det en övertro på hur mycket förändring en organisation kan klara samtidigt?

Vi kommer i detta föredrag att berätta om våra erfarenheter ur ett förändringsledningsperspektiv och också dela med oss av våra tankar utifrån vad vi som verksamhetsutvecklare på Karolinska fått för erfarenheter.
Vi kommer att kort beröra vilka parallella förändringar som genomförts samtidigt för att ge er perspektiv på de utmaningar som fanns och fortfarande finns och hur ledningen valde att implementera och leda förändringen.

TID OCH PLATS

TID: Torsdagen den 12 september kl 18:00.

Minglet börjar 17.30, då lätt förtäring bjuds för dem som beställt detta. Klockan 18 börjar medlemsmötet med kort information från ACMP och därefter startar huvudtemat! Vi räknar med att avsluta mötet ca kl 20.

PLATS: Vi träffas (naturligtvis) på Karolinska, i rummet ”Lars Leksell” på Eugeniavägen 3 i Solna. (OBS: Byte av rum pga stort intresse!)

Busshållplats Karolinska Sjukhuset Eugeniavägen (buss 3, 67, 77 eller 507).
Bil kan parkeras i besöksgaraget längre ner på Eugeniavägen.

Gå in i huvudentrén på Eugeniavägen 3 (ingång A) och ta hissen direkt när ni kommer in till våning 6. Lokalen heter Lars Leksell.

WEBCAST: Vi kommer dessutom att ge er som inte finns i Stockholm möjlighet att delta via webben. En länk kommer att skickas ut före mötet till er som i anmälan valt att delta på distans.

Om ni är flera stycken från samma ort som ska delta på distans så rekommenderar vi att ni sitter tillsammans, så kan ni ha en ”lokal” diskussion när vi kommer dit på agendan.

GÄST: Välkommen att ta med en gäst (som också behöver anmäla sig, och då ange i formulärets kommentarsfält vem den är gäst till).

VI VILL DOCK GÄRNA PASSA PÅ ATT PÅPEKA ATT MAN BARA KAN VARA GÄST EN GÅNG – OM DIN GÄST VILL KOMMA FLERA GÅNGER ÄR DET ENKLAST FÖR HEN ATT BLI MEDLEM (HÄR ÄR EN LÄNK SOM DU KAN SKICKA!)

AGENDA

17.30 Ankomst, mingel och lättare förtäring till självkostnadspris (t ex wraps – ange eventuella allergier etc i anmälan). Betalning görs på plats via Swish.

18.00 Mötet börjar – inledning med information från ACMP

18.20 (ca) Nya Karolinska

20.00 (ca) Slut

ANMÄLAN

Anmäl dig senast 11 september!! OBS att anmäler du dig efter den 10 september så kan vi inte beställa mat åt dig!