Medlemsmöte 28 maj: Agil förändringsledning

Alla medlemmar (+ en gäst vardera, om man vill!) önskas hjärtligt välkomna till ACMP Chapter Swedens nästa möte!

Den 28 maj är det dags för nästa möte, där vi ska fortsätta att titta på ett område vi tidigare belyst, nämligen agil förändringsledning. Vi kommer att lägga upp mötet på ett sådant sätt att man aktivt kan delta även på distans.

Vi har insett att när man talar om ”agil förändringsledning” så kan det innebära (åtminstone) två ganska olika saker:

  1. Att driva själva förändringsarbetet på ett agilt sätt
  2. Införande av ett agilt arbetssätt (t ex i en utvecklingsorganisation)

Denna gång kommer vi att få bägge vinklarna belysta, och ser fram emot en givande diskussion!

Catrin Brodin från Way kommer att berätta om ”I den agila världen och i det agila arbetssättet jobbar man naturligt med förändring hela tiden, bryter ner stora saker i små delar, involverar teamen på ett naturligt sätt. Vi som jobbar med förändringar och förändringsledning har mycket att lära av det agila arbetssättet”.

Catrin kommer dessutom att dela med sig av konkreta tips i hur hon själv numera jobbar annorlunda och försöker tänka och agera mer agilt i vardagen som förändringsledare.

.

Malin Grahn från Skatteverket kommer att berätta om hur ”Skatteverket inför ett nytt arbetssätt inom utvecklings- och förvaltningsorganisationen som innebär stora förändring även för ledarskapet och kulturen.”

Malin kommer bjuda på sina erfarenheter från detta arbete och kommer beskriva några av utmaningarna och några av möjligheterna med att arbeta agilt i förändringsledningen.

.

TID OCH PLATS

TID: Tisdagen den 28 maj kl 18:00.

Minglet börjar 17.30, då lätt förtäring bjuds för dem som beställt detta. Klockan 18 börjar medlemsmötet med information från ACMP och ca 18.30 startar huvudtemat! Vi räknar med att avsluta mötet ca kl 20.

PLATS: Vi träffas hos Time People Group, på Celsiusgatan 10 i Stockholm.

Vi kommer dessutom att ge er som inte finns i Stockholm möjlighet att delta via webben. En länk kommer att skickas ut före mötet till er som i anmälan valt att delta på distans.

Om ni är flera stycken från samma ort som ska delta på distans så rekommenderar vi att ni sitter tillsammans, så kan ni ha en ”lokal” diskussion när vi kommer dit på agendan.

.

GÄST: Välkommen att ta med en gäst (som också behöver anmäla sig, och då ange i formulärets kommentarsfält vem den är gäst till). OBS att gäster denna gång INTE kan delta på distans (eftersom de inte själva har behörighet att logga in till webinaret.

VI VILL DOCK GÄRNA PASSA PÅ ATT PÅPEKA ATT MAN BARA KAN VARA GÄST EN GÅNG – OM DIN GÄST VILL KOMMA FLERA GÅNGER ÄR DET ENKLAST FÖR HEN ATT BLI MEDLEM (HÄR ÄR EN LÄNK SOM DU KAN SKICKA!)

AGENDA

17.30 Ankomst, mingel och lättare förtäring till självkostnadspris (t ex wraps – ange eventuella allergier etc i anmälan). Betalning görs via Swish.

18.00 Mötet börjar – inledning med information från ACMP

18.20 Agil förändringsledning

20.00 (ca) Slut

ANMÄLAN